Före detta spelmissbrukare skapar ny behandlingsform.

De flesta behandlingsformer mot spelmissbruk har högt antal återfall. Men nu lanserar Spelfriheten en ny och unik behandlingsform – som är utvecklad tillsammans med före detta spelmissbrukare.

De flesta behandlingsformer mot spelmissbruk har högt antal återfall. Men nu lanserar Spelfriheten en ny och unik behandlingsform – som är utvecklad tillsammans med före detta spelmissbrukare.

Lagom till lagändring inom behandling av spelberoende, som trätt i kraft vid årskiftet, erbjuder Spelfriheten AB en ny och unik behandlingsform som har alla förutsättningar att bli banbrytande i sitt fält. Behandlingarna som täcker både spelare och anhöriga till spelare är utformad av aktiva spelare, före detta spelare, anhöriga och erfarna beroendeterapeuter

_– Som gammal storspelare har jag provat de flesta behandlingsformer. Sedan snart två år tillbaka är det här första gången jag är helt spelfri. Behandlingsformen jag har hjälpt till att utveckla är en mix av terapeutiska värden, i symbios med hur en spelare tänker och fungerar – det gör verkligen skillnad. Idag känner jag mig fri och vet att det kommer förbli så. Bara jag fortsätter göra det som rekommenderas, säger Adam Kirstein Reuterswärd, Marknad- och PR-ansvarig på Spelfriheten AB._ 

Den grundläggande vetenskapen om att behandlingen för spelberoende har formats av personer som har haft samma typ av problematik ger oanade krafter som leder till verklig förändring. Inspirationen till behandlingsformerna är inspirerade av egna erfarenheter, både som beroende och behandlare med gestalt psykoterapeutiska inslag som grund.

– De flesta behandlingsformer har tyvärr ett väldigt högt återfallstal. Den modell som vi har utvecklat har alla möjligheter att bryta ny mark inom spelmissbruksområdet, säger Finn Stenwall, behandlingsansvarig på Spelfriheten.

Spelfriheten AB stödjer sig på Craig Nakken och Gunnar Bergströms beskrivning av beroende-personligheten.

Första behandlingsgruppen startar i mitten av februari.