Återta kontrollen över ditt liv

Som anhörig och/eller medberoende är ditt mående ofta direkt kopplat till den spelberoende. Det riskerar att diktera hela ditt liv. Därför måste du först ta ansvar för dig själv för att återta kontrollen över ditt liv.

Testa om du är medberoende
spelfriheten

Varför ska en anhörig gå i behandling?

Även anhöriga blir drabbade känslomässigt, ekonomiskt, socialt och ibland fysiskt. Den påverkan man utsätts för som anhörig behöver man hjälp att hantera för att hitta tillbaka till en sund relation. Ingen kan förstå en drabbad anhörig så bra som en anhörig som hittat vägen till sitt eget tillfrisknande. Insikter, förståelse och hopp ökar känslan av gemenskap och en tro på att det är möjligt att förändra sitt liv. Därför bedriver vi gruppbehandling direkt anpassad för anhöriga och rekommenderar alla att gå regelbundet på självhjälpsmöten.

0%

Varje spelberoende har i snitt fem anhöriga som i stor grad påverkas av spelandet

0%%

En tredjedel av de som söker familjerådgivning har problem med spel i sitt liv

0%%

Av anhöriga upplever att de mår sämre när spelaren börjar må bättre i sitt tillfrisknande

Hur hjälper Spelfriheten mig?

Ditt mående som anhörig är lika viktigt som måendet hos en spelare. Du har rätt att få den hjälp du behöver för att må bra i dig själv och känna kontroll över ditt liv – oberoende har dur din närstående spelare mår.

Behandling

Med hjälp av anhörigbehandlingen som pågår i 5 veckor går det att hitta tillbaka till sig själv. Det går även att utveckla en fungerande och sund relation till sin spelande familjemedlem.

Ekonomikollen

Om du idag har hand om din spelares ekonomi men känner att det tar för mycket energi kan vi erbjuda att ta över spelarens ekonomi.

Självhjälpsmöten

Delta på våra kostnadsfria självhjälpsmöten för att träffa andra anhöriga och medberoende som kan stötta dig i din resa.

Många anhöriga har fått hjälp via Spelfriheten

Jag har fått tillbaka min bror efter så många år av destruktivt spelande. Det har fått ta den tid det tagit men nu känner jag mig trygg att han hittat en lösning som både fungerar och som han trivs med. Tusen tack för all hjälp.

Pontus

Att löpande få individuella samtal som anhörig har hjälpt mig oerhört mycket med mitt egna mående. Sen att kunna se att min son börjat hitta tillbaka till glädjen i livet är otroligt skönt. Så tusen tack för att ni finns.

Désirée

Spelfriheten har från dag ett varit lätta att ha och göra med och är alltid nåbara vilket har uppskattats enormt mycket. Vi har fått tillbaka vår dotter och vår familj går från klarhet till klarhet. Något vi aldrig hade klarat utan professionell hjälp. Tack för att ni finns.

Magnus

Behandling för anhöriga

Behöver du omedelbar hjälp?

Behöver du omedelbar hjälp?

Behöver du prata med någon som förstår ett spelberoende och hur det påverkar dig som anhörig? Vi finns tillgängliga dygnet runt, året om — via telefon och chatt.

Få hjälp nu

Hjälp och information

Andra självhjälpsgrupper

Det är otroligt påfrestande att vara anhörig till någon som är spelberoende. Ofta finns ett stort behov av regelbundet stöd för att orka med. Därför är det viktigt att veta att det finns fler öppna självhjälpsmöten utöver de som vi erbjuder på Spelfriheten. Du kan med andra ord gå på självhjälpsmöten så ofta som behovet uppstår. Många stödgrupper tillhandahåller både fysiska och digitala självhjälpsmöten som riktar sig till anhöriga.

Mixmöten är öppna både för spelare och anhöriga, men det finns också renodlade anhörigträffar. Kontakta Stödlinjen eller någon av dessa föreningar för att ta reda på mer:

Vill du veta mer om vilka självhjälpsmöten som finns lokalt nära dig? Ring då till den nationella Stödlinjen på 020 – 81 91 00 eller chatta på www.stodlinjen.se.