Spelfrihetens helpline

Vilken hjälp finns för spelberoende?

Att ta det första steget mot att söka hjälp för sitt spelberoende är en modig och viktig handling. Vi förstår att varje individ har unika behov, och vår målsättning är att erbjuda hjälp direkt. Därför har vi satt upp två kontaktvägar där du som spelberoende eller som anhörig tillspelberoende kan få omedelbar hjälp och vägledning.

spelfriheten

Kontaktnummer för att hjälpa Spelberoende och anhöriga

Dygnetruntöppen stödlinje för att hjälpa spelberoende och anhöriga. Alla som svarar är spelberoende som idag lever ett spelfritt liv.

Ring 08-37 43 00

Spelfrihetens chatt för stöd till Spelberoende och anhöriga

För dig som föredrar att kommunicera skriftligt har vi också en chatt som är till för att såväl spelberoende som anhöriga. Även chatten är bemannad av spelberoende och anhöriga så att du kan få det stöd du behöver och svar på frågor kring spelberoende eller behandling av spelberoende.

Vill du hellre bli uppringd av en spelfri spelberoende?

Lämna ditt nummer här så återkommer vi så fort som möjligt.

Oavsett om det är via telefon eller chatt, strävar vi efter att erbjuda ett tryggt och stöttande utrymme där du kan känna dig förstådd och accepterad. Kontakta Spelfrihetens helpline idag för att påbörja din resa mot ett liv utan spelberoende. Vi är här för att hjälpa dig, varje steg på vägen.

Hur kan jag hjälpa en spelberoende?

Att som anhörig eller närstående försöka ta sig an att hjälpa en spelberoende kan vara svårt och i värsta fall kan det till och med skada relationen ytterligare. Men förutom ovan nämnda stödsamtal har vi en tydlig rekommendation – gå på självhjälpsmöten och bjud gärna med den spelberoende. På självhjälpsmöten mot spelberoende kan ni tillsammans eller enskilt få möjlighet att ta del av andras erfarenheter och hitta en igenkänning. Det kan vara lättare att förstå sig själv genom att känna igen sig i någon annans historia.

Spelfrihetens digitala självhjälpsmöten för spelberoende och anhöriga

Varje tisdag och torsdag klockan 18.00 till 19.00 bjuder Spelfriheten in till digitala självhjälpsmöten för såväl spelare som anhöriga. Man behöver inte vara spelfri för att vara med.

Hitta stöd och hjälp för Spelberoende – Fysiska självhjälpsgrupper

Många som kämpar med spelberoende möter utmaningar varje dag, vilket gör regelbundet stöd avgörande för tillfrisknande. Utöver de självhjälpsmöten som Spelfriheten erbjuder, finns det flera andra resurser tillgängliga för dem som söker hjälp. Här är några självhjälpsgrupper som fokuserar på att stödja personer med spelberoende och deras anhöriga:

Gamblers Anonymous: Gamblers Gamblers Anonymous är en etablerad självhjälpsgrupp som erbjuder möten där individer med spelproblem kan dela sina erfarenheter och stödja varandra i tillfrisknandet.

Spelberoendes Riksförbund: Riksförbundet för spelberoende tillhandahåller stöd och resurser för personer som kämpar med spelberoende. Deras verksamhet sträcker sig över hela landet och inkluderar både fysiska och digitala mötesplatser.

Spelberoendegruppen: Självhjälpsgrupp som arbetar lokalt och fokuserar på att erbjuda stöd och gemenskap för dem som vill övervinna spelberoende. Möten hålls regelbundet för att främja delning och lärande.

Gamblers in Recovery: Denna grupp Denna grupp är dedikerad åt de som arbetar mot återhämtning från spelberoende. Genom möten och gemenskap stödjer de varandra på vägen mot ett liv fritt från spelberoende.

Hitta Lokala Möten: För att få mer information om självhjälpsmöten nära dig, ring den den nationella Stödlinjen på 020 – 81 91 00 eller chatta på www.stodlinjen.se. Dessa resurser är värdefulla för att skapa en omfattande supportstruktur för dem som strävar efter att övervinna spelberoende. Ta det första steget mot hjälp och samhörighet idag.