Om oss

Idén bakom Spelfriheten väcktes för flera år sedan när vi först märkte en kraftig ökad tillströmning av samtalsklienter med spelproblem. När det sedan togs beslut om att spelberoende ska skrivas in i socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen, bestämde vi oss att förverkliga vår behandlingsform i en större skala. Vi har tillsammans över 40 års erfarenhet av missbruksproblematik, i alla dess former. Erfarna terapeuter, före detta spelmissbrukare och anhöriga har tillsammans utvecklat och skapat Spelfrihetens behandling och återhämtningskurva. Vår modell bygger på en varierad terapi såsom relationell, existentiell och gestaltterapi. Vår behandling sträcker sig över 15,5 månader som är uppdelat i tre steg och kan närmast beskrivas som en Relationell terapeutisk individual- och gruppterapeutisk process.

Vi är här för att göra skillnad!

Verksamhetsidé

Vi vill kunna tillhandahålla en helt unik öppenvårdsbehandling för spelberoende.

Vision

Det självklara behandlingsvalet för spelare, anhöriga och kommuner.

Mission

Vår tjänst: För bästa möjliga behandlingsform har vi utformat vår modell med hjälp av ett stort antal erfarna terapeuter, före detta spelare och anhöriga.

Ekonomiskt: En lönsam verksamhet som aldrig slutar utvecklas och förfinas.

Socialt: Kunna hjälpa både spelare och anhöriga att hitta frihet och lycka, oavsett bakgrund och historia

Här finns vi

Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler på Östermalmsgatan 84 centralt beläget i Stockholms innerstad.

Möten

Öppna talarmöten varje tisdag 18-19.
Anhöriga är välkomna!
Spelberoende delar med sig om sin resa till spelfrihet.

Helpline

Helpline - Öppet dygnet runt, 7 dagar i veckan. Här får du prata med andra spelberoende som hittat ett nytt spelfritt sätt att leva. 08 - 37 43 00

Spelfrihetens kontaktpersoner

Finn Stenwall

Behandlingsansvarig

”Jag har samlat på mig mer än 30 års erfarenhet av behandling och terapi, där jag framgångsrikt har hjälp människor som har haft en problematik med beroende och framförallt spelande. Utvecklingen av detta missbruk är skrämmande, och jag märker att det inte finns någon speciell kategori av människor som faller in i ett spelmissbruk. Det kan verkligen vara precis vem som helst. Den typ av spelterapi som jag tycker har fungerat allra bäst är en kombination av grupp- och enskilda samtal. De flesta behandlingsformer har tyvärr ett väldigt högt återfallstal och det känns verkligen som den modell vi har tagit fram har alla möjligheter att kunna bryta helt ny mark inom spelmissbruksområdet.”

finn@spelfriheten.se, 070 - 735 10 10

Adam Kirstein Reuterswärd

Marknad & PR

”Jag har provat det mesta i behandlingsform som gammal storspelare. Och det här är första gången jag är helt spelfri, sedan snart 2 år tillbaka. Den behandlingsform som jag har hjälpt att forma är en mix av terapeutiska värden i symbios med hur en spelare tänker och fungerar, som verkligen gör skillnad. Idag känner jag mig fri och vet att det kommer förbli så. Så länge jag gör så som det rekommenderas.”

adam@spelfriheten.se, 070 - 999 07 54

Susanne Kindblad

Anhörigterapeut

susanne@spelfriheten.se

Fredrik Trygg

Ansvarig Helpline

fredrik@spelfriheten.se, 08 - 37 43 00