Om oss

Idén bakom Spelfriheten väcktes för flera år sedan när vi först märkte en kraftig ökad tillströmning av samtalsklienter med spelproblem. När det sedan togs beslut om att spelberoende ska skrivas in i socialtjänstlagen och hälso- och sjukvårdslagen 1 januari 2018, bestämde vi oss att förverkliga vår behandlingsform i en betydligt större skala. Erfarna beroendeterapeuter, före detta spelmissbrukare och anhöriga har tillsammans utvecklat och skapat Spelfrihetens återhämtningskurva och de olika behandlingsuppläggen. Vår modell följer självfallet de nationella riktlinjerna gällande KBT och MI, men vi har även adderat en rad andra moduler som behövs för att lära sig ett nytt sätt att leva utan spel.

Vårt mål är att kunna hjälpa både spelare och anhöriga att hitta frihet och lycka, oavsett bakgrund och historia.

Verksamhetsidé

Vi vill kunna erbjuda behandlingar för spelare och anhöriga som motsvarar problemets art och omfattning.

Vision

Det självklara behandlingsvalet för spelare, anhöriga, kommuner, landsting och företag.

Mission

Vår tjänst: För bästa möjliga behandlingsform har vi utformat vår modell med hjälp av ett stort antal erfarna terapeuter, före detta spelare och anhöriga.

Ekonomiskt: En lönsam verksamhet som aldrig slutar utvecklas och förfinas.

Socialt: Kunna hjälpa både spelare och anhöriga att hitta frihet och lycka, oavsett bakgrund och historia

Här finns vi

Vi sitter i ljusa och fräscha lokaler på Östermalmsgatan 84 centralt beläget i Stockholms innerstad.

Möten

Kostnadsfria självhjälpsmöten för både spelare och anhöriga.
Varje tisdag kl 18-19,
syftet med dessa möten är att skapa hopp och igenkänning.

Helpline

Helpline - Öppet dygnet runt, året om.
08 -37 43 00
Alla telefonister är före detta spelmissbrukare.

Spelfrihetens kontaktpersoner

Finn Stenwall

Behandlingsansvarig

”Jag har samlat på mig mer än 30 års erfarenhet av behandling och terapi, där jag framgångsrikt har hjälp människor som har haft en problematik med beroende och framförallt spelande. Utvecklingen av detta missbruk är skrämmande, och jag märker att det inte finns någon speciell kategori av människor som faller in i ett spelmissbruk. Det kan verkligen vara precis vem som helst. Den typ av spelterapi som jag tycker har fungerat allra bäst är en kombination av grupp- och enskilda samtal. De flesta behandlingsformer har tyvärr ett väldigt högt återfallstal och det känns verkligen som den modell vi har tagit fram har alla möjligheter att kunna bryta helt ny mark inom spelmissbruksområdet.”

finn@spelfriheten.se, 070 - 735 10 10

Adam Kirstein Reuterswärd

Marknad & PR

”Jag har provat det mesta i behandlingsform som gammal storspelare. Och det här är första gången jag är helt spelfri, sen flera år tillbaka. Den behandlingsform som jag har hjälpt till att forma är en mix av terapeutiska värden i symbios med hur en spelare tänker och fungerar, som verkligen gör skillnad. Idag känner jag mig fri och vet att det kommer förbli så. Så länge jag gör så som det rekommenderas.”

adam@spelfriheten.se, 070 - 999 07 54